Марин льо Пен вбеси родителите на обезглавения Джеймс Фоули със снимка на трупа му
Марин льо Пен вбеси родителите на обезглавения Джеймс Фоули със снимка на трупа му / БГНЕС

Родителите на обезглавения от "Ислямска държава" американски журналист Джеймс Фоули се вбесиха от публикуваната снимка на трупа на сина им в туитъра на лидерката на френската крайна десница Марин льо Пен, съобщи Франс прес.

Ислямисти обезглавиха американския журналист Джеймс Фоули

"Ние сме много шокирани, че Джим е използван за политическите цели на Льо Пен и се надяваме, че снимката на сина ни ще бъде махната незабавно", пишат Джон и Диан Фоули в комюнике.

"Избрахме да използваме трагедията си, за да подобрим света, който ни заобикаля, а действията на Льо Пен са пълната противоположност на това, което Джим и фондация "Джеймс Фоули легаси" представляват", допълват те.

След изявлението на Джон и Диан Фоули Марин льо Пен махна от Туитър снимката, показваща екзекуцията на сина им, но остави другите две снимки с насилие на групировката "Ислямска държава", предаде Асошиейтед прес.

Срещу Льо Пен е образувано разследване, след като пусна в Туитър три ужасяващи снимки на зверства на "Ислямска държава" в отговор на журналист, който сравнил партията й с радикалната групировка.

Източник: БТА