Бърза реакция на граждани, институции и фирми при обезопасяване на шахта
Бърза реакция на граждани, институции и фирми при обезопасяване на шахта / DarikNews.bg

Всички знаем оня виц от ерата на социализма, в който човек се обажда по телефона и пита, дали се е свързал с "Енергото". Отговарят му, че е "ВиК", но вместо да затвори той споделя, че и за тях има една "благословия".

Освен да бъде критичен, когато има повод, човек е добре и да отчита положителните неща, които се случват във взаимоотношенията между гражданите, институциите и фирмите. Изключително синхронизирани бяха днес реакциите на тези три страни, които често се намират в противоречие.

Поводът - наложило се обезопасяване на шахта, разположена на тротоара по бул. "Могильов" в Габрово.

Вероятно през нощта, неизвестен се опитал да задигне капака на съоръжението. Дали защото се оказал много тежък или по друга причина, но този капак бе оставен до отвора, а самата шахта, пълна с вода, опасно зееше, застрашавайки минувачите.

Сигналът бе подаден малко преди 10:00 часа до Община Габрово. Оказа се, че шахтата не е собственост на "ВиК" - Габрово, но екип на дружеството веднага се намеси е постави тежкия капак на мястото му. Дълбочината на шахтата е над 1,20 м. и ако човек е разсеян може сериозно да пострада.

Бърза реакция на граждани, институции и фирми при обезопасяване на шахта
netinfo

В случая трябва да се отбележи, че на сигнала се отзоваха също от ОП "Благоустрояване" и от Община Габрово, но най-близо се оказа екип на "ВиК" - Габрово, който обезопаси мястото.