Най-изгодни условия в ЕС предлага България на аржентинския бизнес
Най-изгодни условия в ЕС предлага България на аржентинския бизнес / БГНЕС

Международните връзки на аржентинският бизнес са най-важният му приоритет сега. Това заяви заместник-председателят на Търговската камара на страната Мануел Ривейра в обръщението си към делегациите на бизнеса от двете страни. Двустранно споразумение подписаха БТПП и Аржентинската търговска камара. Това стана в присъствието на президента Росен Плевнелиев, който е на официално посещение в Аржентина.

Очаквам сериозна експанзия на търговския обмен между двете страни, заяви още Мануел Ривейра. 63% процента от БВП на Аржентина формират фирмите и организациите, които членуват в Търговката камара на страната.

Двустранните отношения между България и Бразилия вече са на много високо ниво

От своя стана Плевнелиев заяви: "Идваме в момент на революционни промени в страната ви, тя се отваря за нови и огромни бизнес проекти. Аржентина дава заявка за връщане на световната политическа и икономическа сцена".

Това, че страната има нов десен президент, който идва от реалния сектор, беше отбелязано и от Мануел Ривейра, и от Росен Плевнелиев.

Плевнелиев: Откриваме нов хоризонт за сътрудничество с Бразилия

Президентът акцентира, че това е първо посещение на европейски лидер за среща с новия президент Маурисио Макри.

"Идваме в точния момент и сме първи", каза държавният глава. "Ако търгувате през България за ЕС, това ще ви струва точно нула заради отворения пазар", каза Плевнелиев и отново изброи основните предимства на страната ни за бизнес членството в ЕС и НАТО - ниските данъци и такси, и стратегическото местоположение.

По рано президентът поднесе цветя пред паметника на генерал Хосе сан Мартин, когото наричат Освободителя на Буенос Айрес. Към Плевнелиев се присъедини и новият министър на външните работи и изповеданията Сусана Макора. Очаква се подписване на споразумение за взаимодействие във военно-техническата сфера. Предстои и срещата на новоизбраният аржентински президент Маурисио Макри и Росен Плевнелиев.