Лозан Панов призова премиера Борисов да разкрие истината за скандалния SMS
Лозан Панов призова премиера Борисов да разкрие истината за скандалния SMS / снимка: БГНЕС

Председателят на ВКС Лозан Панов призова премиерът да разкрие кой от членовете на Висшия съдебен съвет му докладва чрез SMS-и. По време на днешното заседание на кадровия орган Панов отново повдигна темата за скандала от 14 януари, когато Борисов в реално време получи съобщение с информация за това как текат дебатите около проверката по казуса "Яневгейт".

SMS скандал във ВСС, Борисов отиде на крака при кадровиците на Темида

Призивът на Панов предизвика остри реакции от страна на членовете на ВСС, като някои от тях отново го обвиниха в политически изказвания.

Главният прокурор Сотир Цацаров пък заплаши, че ще напусне заседанието, ако темата със SMS-ът продължи да се обсъжда и нарече случващото се "цирк".

Представляващият ВСС Димитър Узунов даде разпечатка заради SMS скандала

От своя страна председателят на Върховния касационен съд отново призова случаят да се изясни, тъй като в противен случай ще продължи да хвърля сянка върху ВСС.

По думите му самият премиер трябва да съдейства истината да излезе наяве, защото така би постъпил един "истински държавник".

SMS скандалът още тресе ВСС, Лозан Панов се закани да не влиза на заседания

По време на редовното заседание на ВСС Лозан Панов се извини на Димитър Узунов.

"Ако по някакъв начин съм засегнал Димитър Узунов, като го призовах да предостави разпечатка, искрено се надявам, с разпечатката, която е изпратил, и с моето извинение, този казус да приключи", каза Панов, цитиран от агенция „Фокус". Димитър Узунов прие извинението.

Лозан Панов демонстративно напусна заседанието на Висшия съдебен съвет преди две седмици, като заяви, че ще се върне, след като новият представляващ Съвета - Димитър Узунов, представи разпечатка на телефона си от периода, когато премиерът получи СМС с информация за случващото се на редовно заседание. По-късно Узунов показа разпечатка, че в часовете, докато е протичало заседанието, той не е водил никаква кореспонденция.