Учени откриха гигантска ерекция на 99 милиона години
Учени откриха гигантска ерекция на 99 милиона години / ThinkStock/Getty Images

Преди 99 милиона години предшественик на съвременните сенокосци се готви да се чифтоса с женска върху дърво. Размерът на половия му орган в ерекция се равнява на почти половината дължина на тялото му.

Животински нагон

Намеренията на паякоподобното създание обаче са осуетени от стекла се по дървото смола, която го поглъща и съхранява ерекцията за поколенията. Древната сцена се запечатва идеално в къс кехлибар, открит в Мианма, пише в. "Дейли експрес".

Специалисти от Природонаучния музей в Берлин съобщават, че това е първата по рода си находка на съхранило се в кехлибар древно създание с напълно еректирал полов орган.

Похотлив броненосец стана интернет сензация (ВИДЕО)

За учените остава загадка липсата на женска в сцената. Те допускат, че създанието от мъжки пол е било отделено от партньорката си. Специалистите не изключват възможността "гигантската" ерекция да е предизвикана и от предсмъртните мъки на погребаното в смолата паякоподобно.

Представителите на вида Halitherses grimaldii, към който спада злощастният любовник, са обитавали Земята в продължение на над 400 години.

Източник: БТА