Приятелчетата, тигърът Амур и козелът Тимур, се скараха и поради тази причина вече ще живеят в отделни заграждения, съобщава агенция ТАСС.

През този период козелът ще премине през пълно ветеринарно изследване и ще му бъде избрана невеста. Причината за развалянето на отношенията между странните приятели от животинското царство стана поведението на Тимур, който непрекъснато започна да напада и да преследва тигъра, като не му даваше мира.

Тигрицата Тайга раздели необикновените приятели Амур и Тимур

Накрая хищникът не издържал на тормоза и избутал с лапи натрапника, след което легнал да си почива. Козелът не пострадал, но изпитал силен шок, защото не бил свикнал тигърът да му се противопоставя с по-твърдо поведение. Така се стигнало до решението двете животни да бъдат разделени.

Сега управата на Приморския сафари парк търси невеста за Тимур. Собствениците на кози могат да изпратят снимки на булките.

Под грижите на тигъра Амур козелът Тимур качи няколко килограма (СНИМКИ)

Амур и Тимур се сприятелиха преди два месеца. По правило тигрите в сафари-парка в Приморие биват хранени два пъти седмично с живи животни, за да не загубят инстинктите си. Но Амур вместо да изяде Тимур, стана приятел с него.

Вижте как започна тяхното приятелство

Източник: БТА