Представляващият Висшия съдебен съвет Димитър Узунов защити тезите, изложени от него и колегите му в декларацията отговор на политическия призив съветът да се саморазпусне. "Намираме се на прага да извършим съдебна реформа и не можем в този момент отстъпим от ангажиментите си. Смятаме, че това не е съобразено с Конституцията и със закона", каза Узенов пред Нова телевизия.

ВСС отговори на призивите за оставки, няма да се разпусне

"Нека не мислим, че политиците, които поискаха нашата оставка, са глупаци. Те не са идиоти - напротив. Те добре знаят, че в тази ситуация нищо не мога да направят. Според моя личен прочит те ни казаха или да се вземем в ръце, или да вървим по дяволите", изтъкна Узунов.

ГЕРБ и Реформаторите поискаха от ВСС да се саморазпусне

Той за пореден път отрече да е изпращал SMS-а до Бойко Борисов, който предизвика скандал във ВСС и доведе до бойкот на заседанията от страна на председателя на ВКС Лозан Панов. Узунов напомни, че вече е показал разпечатка от телефона си и има готовност да му бъдат проверени и разговорите през Viber. "Не знам как да докажа, че не съм имал комуникация по Viber", допълни той.

Представляващият ВСС Димитър Узунов даде разпечатка заради SMS скандала

По повод думите на премиера, че изборът на Узунов за говорител на ВСС е бил провокация към министър-председателя, представляващият ВСС допусна, че това е в контекста, че го спрягат за човек на Борисов.

SMS скандалът още тресе ВСС, Лозан Панов се закани да не влиза на заседания

"Вече оставам с впечатление, че с премиера Борисов сме били в една детска градина. Аз съм бил в I група, а той е бил в IV група", заяви представляващият ВСС.
Той обясни, че „легендата" тръгнала от една снимка от посещението на премиера в районния съд в Сандански, чийто председател е бил Узунов.

Източник: Novanews.bg