Лишават от званието почетен гражданин екскмета на Стрелча, правил секс с 16-годишна
Лишават от званието почетен гражданин екскмета на Стрелча, правил секс с 16-годишна / кадър: Нова телевизия

Жителите на Стрелча ще настояват да бъде отнето званието почетен гражданин на Стрелча на бившия кмет Иван Евстатиев. Общинският съвет се събира на извънредно заседание по въпроса. Хората в града искат той да не е и общински съветник, но оказва се, че за да се случи това самият той трябва да декларира това намерение.

В Стрелча протестират срещу кмета, заподозрян в изнасилване

Три дни в средногорския град се провеждат протести, след като Евстатиев бе арестуван за сексуално посегателство над 16-годишно момиче. Той бе арестуван в събота, след като момичето се оплака, че било насилено. Съдебните медици, освидетелствали момичето, не са открили следи от насилие.

Бившият кмет на Стрелча призна, че е правил секс с ученичка, било доброволно

Ексградоночалникът на Стрелча и Пазарджик, който досега бе декан на земеделския колеж в областния център, призна, че е правил секс с ученичка, но твърди, че е било по взаимно съгласие.

Привлякоха като обвиняем бивш кмет за сексуално посегателство над 16-годишна

Името на Иван Евстатиев нашумя през 2005-та година, когато като кмет на Пазарджик бе замесен в скандал с поръчване на непълнолетни момичета за руски делегации. Впоследствие непълнолетните свидетелки се отрекоха от показанията си.