25 см сняг в Шумен, има опасност от падащи дървета и клони
25 см сняг в Шумен, има опасност от падащи дървета и клони / DarikNews.bg, архив

25 см е снежната покривка в Шумен. Обстановката в региона е усложнена, но няма бедстващи граждани или населени места без ток и вода.

Аварийни екипи на пожарната и общината са реагирали на около 20 сигнала за паднали дървета и клони в града, които затрудняват движението. Заради продължаващата опасност от падане на още дървета властите съветват шуменци да не предприемат пътувания в града или извън него.

Вижте къде са въведени ограничения на движението

Движението по пътищата в региона се извършва при зимни условия, за сега няма данни за закъсали автомобили. Забранено е движението за товарни автомобили над 12 т.

За Ришки проход е въведено изискване за вериги за камиони между 3,5 и 12 т. Третокласната пътна мрежа е затворена за движение.

Снежната покривка в община Търговище надвишава 40 см, съобщиха от Общинския съвет по сигурност в града. Повече от 35 села са без ток, а част от тях и без вода.

По пътните артерии и в града, и по междуселските пътища има множество паднали дървета, което затруднява разчистването. Електрически стълб е паднал в село Драгановец.