Десетки села в Смолянско са без ток, няма пострадали хора
Десетки села в Смолянско са без ток, няма пострадали хора / БГНЕС

Десетки села в община Смолян са без ток заради наводнени трафопостове, това съобщи кметът на общината Николай Мелемов.

Община Смолян обяви бедствено положение заради щетите от проливния дъжд

"Населените места от Арденското корито са без ток. В Смолян имаше няколко критични точки, но положението на този етап е овладяно. На този етап има една наводнена улица в Северна промишлена зона, която затруднява достъпа до няколко предприятия. Няма опасност за хората", обобщи обстановката в региона Мелемов.

Той заяви още, че са мобилизирани всички възможни фирми и тяхната техника, с помощта на които се разчистват пътища. "В момента се разчиства пътя Смолян - Мугилица, има пропадане на пътната настилка към с. Горна Арда", добави кметът.

Мелемов бе категоричен, че положението е овладяно и призово за спокойствие. "Сега имаме притеснения относно падането на температурите и евентуалното поледяване на пътните настилки, взимаме мерки в това отношение", посочи той.

"В момента вали сняг, като е мобилизирана цялата налична техника на фирмите, които се грижат за снегопочистването, надяваме се да обработим пътните настилки своевременно. Въведено е ограничение за товарни автомобили на територията на цялата област - до 12 тона", съобщи зам. областният управител Адриян Петров.