Екипът на Завръщането отпразнува 12-те номинации за Оскар (СНИМКИ)
Екипът на Завръщането отпразнува 12-те номинации за Оскар (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Актьорите и екипът на драмата "Завръщането" отпразнуваха 12-те номинации за Оскар на лондонската премиера на филм, споделяйки, че за тях е чест да водят в тазгодишната надпревара за най-престижните отличия в света на киното, предаде Ройтерс.

Кой ще грабне Оскар 2016: Номинациите

Лентата - разказ за борбата за оцеляване на трапер, смятан за мъртъв и изоставен от спътниците си, след като е нападнат от мечка, получи най-много номинации за наградите Оскар. Сред тях са за най-добър филм, най-добър режисьор за Алехандро Гонсалес Иняриту, най-добър актьор за Леонардо ди Каприо и най-добър актьор в поддържаща роля за Том Харди.

"Исках 13 номинации, но добре, и 12 стигат", пошегува се Иняриту, преминавайки по червения килим за премиерата на "Завръщането" в Лондон. "Всъщност съм много, много щастлив", допълни режисьорът.

Екипът на "Завръщането" отпразнува 12те номинации за Оскар (СНИМКИ)
netinfo
За главната роля на трапера Хю Глас Леонардо ди Каприо получи петата си актьорска номинация за Оскар, въпреки че през по-голямата част от филма героят му не говори. Ако спечели, за Ди Каприо това ще бъде първа награда на американска киноакадемия.

Борбата за оцеляване триумфира на наградите Златен глобус (СНИМКИ)

Алехандро Гонсалес Иняриту определя изпълнението на Леонардо ди Каприо като "удивително". Актьорът Домнал Глийсън използва определението "изключително".

"Ако зависеше от мен, щях да му дам Оскар, но това не ми е работата", казва актьорът Уил Полтър, който играе младия ученик на Глас, Бриджър. "Фантастично е да виждаме колко позитивно реагират хората на филма", допълва Полтър.

Актьорът Том Харди, който ще се бори за приза за поддържаща роля в "Завръщането", споделя, че се е връщал от снимки, когато е научил за номинацията си. "Прибирах се от работа, когато разбрах. Осъзнах колко специален е този момент, въпреки че не очаквах да ми се случи", казва Харди.

Екипът на "Завръщането" отпразнува 12те номинации за Оскар (СНИМКИ)
netinfo

Източник: БТА