Полицай застреля по погрешка 12-годишно момиче в Пенсилвания
Полицай застреля по погрешка 12-годишно момиче в Пенсилвания / ThinkStock/Getty Images

Полицай застреля по погрешка 12-годишно момиче в американския щат Пенсилвания. Детето стояло зад баща си на входната врата, а служителят на реда връчвал призовка семейството да напусне жилището. Бащата насочил пушка срещу полицая. Тогава служителят на реда стрелял със служебното си оръжие и така се стигнало до инцидента, завършил смъртоносно за детето.

Близки на семейството описват 12-годишната Сийра Майер като усмихнато и добро дете. От полицията уточняват, че щатският полицай Кларк Стийл е отишъл в апартамент 11 „д" на „Ребека драйв", за да връчи на семейството последно известие за напускане на жилището. Според Робърт Хайкс от местната полиция семейството е било предупредено за посещението.

„Семейството е знаело, че полицаят ще дойде на този ден и по това време ще им връчи последно предупреждение за напускане на жилището. Така че не е имало изненада".

Полицаи застреляха чернокожо момче, размахващо пистолет играчка

Предполага се, че е имало конфронтация между полицая и 57-годишния Доналд Майер - баща на жертвата. Майер насочил пушката си към полицая. В отговор служителят на реда бързо извадил служебното си оръжие и стрелял. Полицейският куршум преминал през ръката на Майер и улучил смъртоносно детето, което стояло зад баща си.

"Полицаят е бил поставен в ситуация, в която е бил принуден да се защитава. За съжаление, малкото момиче просто случайно се е оказало зад баща си в този момент", заявиха още от полицията.

Бащата е настанен в болница и се очаква да му бъдат повдигнати няколко обвинения, сред които за безразсъдно застрашаване живота на други лица.