Убийствата на двамата бизнесмени не били свързани, има насоки в разследванията
Убийствата на двамата бизнесмени не били свързани, има насоки в разследванията / netinfo

Заместник главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев съобщи по повод извършените миналата седмица две убийства, че има насоки в разследванията, те вървят ритмично и е стеснен кръгът на заподозрените. По думите му, цитирани от БТА, убийствата на Веселин Стоименов и Александър Антов "категорично не са свързани".

Захариева за последните убийства: Правят се внушения, че в държавата има нестабилност

В Пазарджик Арабаджиев отказа да коментира продължаващите действия около разследването на убийството на Татяна Стоянова, извършено на 12 януари миналата година в града, като отбеляза, че то е на етап "формализиране на доказателствата".

В правомощията единствено на наблюдаващия прокурор по това дело е да прецени кога ще се пристъпи към конкретни действия, посочи Арабаджиев.

Журналист: Стоименов беше убит заради наркоразпространение

Веселин Стоименов бе убит вечерта на Ивановден в блок 19 на луксозния комплекс "Макси" в столицата. По Стоименов, който е сочен за ликвидатор на ВИС-2, е стреляно няколко пъти, като около трупа му са намерени поне 7 гилзи.

Стоименов застрелян с „Макаров", убийците вероятно са трима

Фаталният изстрел е този в главата на 53-годишния мъж. Окървавеното му тяло е намерено от жена във входа на кооперацията и се предполага, че той е бил проследен и причакан от убийците си.

Убийството на собственика на "Агресия" е поръчково

По-малко от 24 часа след убийството на Стоименов в софийското село Бистрица с два куршума в главата бе застрелян бизнесменът Александър Антов. Той излязъл да разходи кучето си, а по-късно домашният любимец се върнал сам.

Какви мотиви може да стоят зад убийството на бизнесмена Антов?

Близките подали сигнал в полицията и малко преди полунощ на 9 януари тялото на Антов бе открито недалеч от дома му. Зам.-шефът на столичната дирекция на полицията Антон Златанов заяви, че се разследват всички възможни версии по случая.