Захариева за последните убийства: Правят се внушения, че в държавата има нестабилност
Захариева за последните убийства: Правят се внушения, че в държавата има нестабилност / БГНЕС

Правят се внушения, че в държавата има нестабилност. Това коментира правосъдният министър Екатерина Захариева по повод двете убийства на известни бизнесмени в столицата.

Тя разграничи двата разстрела, като по думите й в убийството на Веселин Стоименов, сочен за ликвидатора на ВИС-2, ставало въпрос за поръчков разстрел и разчистване на сметки, докато убийството на 63-годишния собственик на модна къща "Агресия", според Захариева, можело да се окаже нещо съвсем различно.

Убийството на собственика на "Агресия" е поръчково

„Неразкритите поръчкови убийства - това е непрестанна точка в докладите, но аз считам, че по-скоро точка постоянна в докладите ни е борбата с корупцията на високите етажи във властта. Така че не мисля, че тези убийства ще променят по някакъв начин доклада. Не мога да кажа на какво се дължи, надявам се да не са провокации и органите на реда да успеят да напреднат по отношение на разследването. Имаше съмнение, че не се вярва в институциите и това е самооправство. По-скоро обаче става дума за поръчково убийство и разчистване на сметки. Всички са изненадани по отношение на второто убийство, последното, защото човекът е с бял бизнес, почтен, уважаван от всички. Може да се окаже нещо съвсем различно", коментира Захариева последните два криминални случая в страната.

Стоименов застрелян с „Макаров", убийците вероятно са трима

Според правосъдния министър последните две убийства няма да се отразят на оценката за страната ни в очаквания на 27 януари доклад на Европейската комисия.