Кой е Александър Антов
Кой е Александър Антов / БГНЕС, архив
Кой е Александър Антов
83489
Кой е Александър Антов
Кой е Александър Антов
  • Кой е Александър Антов
  • Кой е Александър Антов

Убитият Александър Антов е един от най-известните дизайнери в страната. Неговата модна къща „Агресия" е на пазара от над 25 години.

Компанията е стартирана като фирма „Вотан" през 1989 година от Александър Антов и неговата съпруга Мария. През 1992 фирма „Вотан" е преименувана на Модна къща „Агресия".

Откриха застрелян собственика на модна къща в София

Модната къща произвежда основно мъжки костюми с две собствени марки - "Еджисто" и "Карло Кадео". Производствените помещения са разположени на площ от 15 хил. кв.м, а дневният капацитет на производството е над 1100 мъжки и 200 дамски костюма, по-голямата част от които се изнасят за европейските пазари.

След бързото си разрастване в началото на 90-те години фирмата на Александър Антов отваря магазини в София, Бургас, Стара Загора, Русе, Пловдив и Варна. Има бутици също в Берлин и Прага.

Модната къща шие и за световни марки. Едва около 5% от продукцията на фирмата се продава в България. Фирмата дава работа на около 1000 души.

Справка в Търговския регистър сочи, че през миналата година Александър Антов се е оттеглил от повечето си фирми в модния бизнес. Дружествата вече се притежават и управляват от 38-годишния Петко Васков Митов, който е управител и собственик на още множество фирми. През юли Антов е станал управител на „Маринели билд" ЕООД, където собственик е дъщеря му Мая. Дружеството стои зад модна къща "Агресия".