Полицайките на Ислямска държава убиха майка, кърмила на обществено място
Полицайките на Ислямска държава убиха майка, кърмила на обществено място / ThinkStock/Getty Images

Млада майка, която кърмила детето си на обществено място в сирийския град Ракка, смятан за столица на халифата на групировката „Ислямска държава", е била убита от женската полицията на ислямистите - бригадата Ал Хансаа, пише в. "Кориере дела сера".

Бруталната същност на тайните служби на Ислямска държава

Жената кърмела бебето си, скрито под никаба й, когато "полицайките" на ИД решили, че тя извършва нарушение и я ликвидирали. Твърди се, че преди да бъде убита, жената е била и осакатена от жестоките членки на женската полицейска бригада на ИД. Това разказва сирийка, избягала от Ракка, която сега се намира в Турция.

Как живеят хората в "столицата" на Ислямска държава

В последно време бригадата Ал Хансаа е станала все по-агресивна и дори британски вестници я прекръстиха на Гестапо-то на ИД. Бригадата, съставена от сирийки и от чужденки, следи за спазване на правилата на ИД, участва в ислямистката пропаганда и набира булки за джихадистите.

Жените, присъединили се към „Ислямска държава", са по-опасни от мъжете

Според правилата на ИД жените трябва да излизат подобаващо облечени по улиците на Ракка, с никаб. Ако не спазват това изискване, ги грози глоба от 50 долара плюс физическо наказание, като удари с камшик или осакатяване.

Източник: БТА