Състоянието на натровените с алкохол в Якоруда се подобрява
Състоянието на натровените с алкохол в Якоруда се подобрява / снимка: БГНЕС, архив
Д-р Огнян Митев
83354
Д-р Огнян Митев
  • Д-р Огнян Митев

Състоянието на приетите в Многопрофилната болница в Благоевград четирима натровени с алкохол от Якоруда се подобрява.

Това съобщи пред журналисти тази сутрин изпълнителният директор на благоевградската болница д-р Огнян Митев във връзка със случая, при който четирима мъже в Якоруда са починали, а други четирима са получили тежка интоксикация след консумация на алкохол със съмнителен произход.

Задържаха търговеца на фалшивия алкохол в Якоруда

Снощи след 22.00 ч. в реанимацията на благоевградската болница са приети четирима пациенти, съобщи д-р Митев. "Става дума за млади мъже, като единият е дошъл сам, със собствен превоз, преди това е търсил помощ във Велинград, но така или иначе се е озовал при нас", каза д-р Митев.

Другите трима са докарани с линейки в тежко увредено състояние така, както разбрахме всички, след консумация на метилов алкохол.

В момента състоянието им се подобрява и след разговор с началника на отделението по анестезиология и реанимация мислим, че ще бъдат излекувани и изведени от тежкото състояние. И при четиримата се наблюдава подобрение на общото състояние", посочи изпълнителният директор на болницата в Благоевград.

Осем мъже се натровиха с домашна ракия, четирима починаха

От пресцентъра на ОД на МВР в Благоевград информираха днес, че четирима мъже от Якоруда са починали, а други четирима са пострадали след употреба на алкохол със съмнителен произход.

Около 18.40 ч. на 27 декември в Районното управление на полицията в Разлог е получен сигнал от филиала за спешна медицинска помощ в града за приет за лечение със симптоми на алкохолно отравяне 40-годишен мъж от Якоруда, който по-късно починал, се посочва в съобщението.

Около 20.00 ч. е получен втори сигнал за това, че същия ден със симптоми на алкохол но отравяне е потърсена медицинска помощ от 38-годишен мъж от Якоруда, който също е починал. В хода на работата по случая е установено, че на 26 декември са починали други двама мъже на 30 и 37 години от Якоруда.

Полицейски служители от Районното управление в Разлог са констатирали, че на 26 декември в Якоруда починалите четирима мъже са консумирали алкохол, предоставен от 46-годишен мъж, също от Якоруда. След консумацията на алкохола са пострадали други четирима, настанени за лечение в болницата в Благоевград.

Източник: БТА