Задържаха търговеца на фалшивия алкохол в Якоруда
Задържаха търговеца на фалшивия алкохол в Якоруда / снимки: БГНЕС, архив

Четирима са общо отровените с алкохол в Якоруда, информираха от пресцентъра на МВР-Благоевград.

Мистериозна смърт застигна няколко души от Якоруда

Мъжете са на възраст 26, 52, 36 и 37 години от Якоруда и са настанени за лечение в благоевградската болница. Други четирима мъже от района починаха в рамките на две денонощия след употреба на алкохол със съмнителен произход.

Всички те закупили алкохола от 46-годишен мъж, който също е от Якоруда, потвърдиха от полицията. Търговецът е задържан за 24 часа.

Починалите и другите натровени са пили алкохола на различни места. Едните били на т.нар. "свинска сватба", други са пили в домашна обстановка. Всички обаче посочили, че са купили ракията в туби от Тайфи Метльов, който има дърводелски цех в градчето.

Вече е сезирана и прокуратурата. Разследването на случая продължава. Под наказателна отговорност попада и онзи, който продава, предлага за продан или по друг начин вкара в обръщение такива храни или питиета. При настъпила смърт наказанието е от 3 до 15 години, а за тежка телесна повреда от 1 до 8 години.

Задържаха търговеца на фалшивия алкохол в Якоруда
netinfo

Състоянието на натровените с алкохол в Якоруда се подобрява

 

Междувременно д-р Огнян Митев, директор на Многопрофилната болница в Благоевград, съобщи, че състоянието на хоспитализираните мъже се подобрява.

По думите му те са приети в реанимация към снощи около 22.00 ч. Трима от тях са докарани в благоевградската болница с линейка, а четвъртият е пристигнал със собствен автомобил.

Д-р Митев посочи, че към момента натровилите се са подложени на редица процедури за прочистване на организма им. Той бе категоричен, че четиримата мъже се влияят добре от приложеното лечение, затова и прогнозата на лекарите е, че те ще се възстановят в кратки срокове.

Още новини от Благоевград