Създателите на Игра на тронове обещават да смекчат сцените със сексуално насилие
Създателите на Игра на тронове обещават да смекчат сцените със сексуално насилие / снимка: Guliver/Getty Images

Режисьорът Джереми Подесва, който засне два от епизодите на шестия сезон на "Игра на тронове", заяви, че създателите на проекта преразглеждат подхода си към изобразяване на сцените със сексуално насилие. Това съобщи самият Подесва на презентацията на Фокс студиос в Сидни, предаде Ей Би Си нюз.

Брутална сцена от Game of Thrones взриви интернет

Режисьорът каза, че в сцените ще има или по-малко жестокост, или тя ще бъде смекчена. Решението е било взето след оплакване от фен на "Игра на тронове" до ръководството на телевизионния канал НВО през 2014 г. То бе по повод на сцената с изнасилването на Санса Старк от Рамзи Болтън през първата им брачна нощ, показана в петия сезон на култовата поредица.

"Бяха трудни снимки, ние знаехме, че предизвикваме аудиторията", заяви Подесва, заснел епизода, предизвикал полемиката.

Все пак насилието няма напълно да изчезне от "Игра на тронове". "Сериалът изобразява жесток свят, където се случват ужасни неща", припомни режисьорът.

Първи тийзър трейлър на новия сезон на Game of Thrones (ВИДЕО)

Снимките на шестия сезон на "Игра на тронове" започнаха през юли. Сюжетът се гради както върху вече издадените книги на Джордж Мартин от фентъзи епос поредицата "Песен за огън и лед", така и върху неизлизали досега произведения. Писателят е в тясно сътрудничество със създателите на телевизионната поредица.

Шестият сезон на "Игра на тронове" ще стартира на HBO през април 2016 г.

"Игра на тронове", чиято премиера е през април 2011 г., стана най-гледаният сериал в историята на телевизия HBO, задминавайки популярната поредица "Семейство Сопрано". Средната гледаемост на петия сезон чрез всички платформи за излъчване достигна 20 милиона зрители на епизод. Сериалът е носител на много награди, сред които "Еми" и "Златен глобус".

Източник: БТА