Най-доходоносните холивудски звезди през 2015 година
Най-доходоносните холивудски звезди през 2015 година / Guliver/Getty Images

Списание Forbes (Форбс) публикува класацията на най-доходоносните актьори в Холивуд. На първо място в нея е Крис Евънс, пресъздал образа на Капитан Америка. Всеки долар, който продуцентите инвестират във филмите с участието на Евънс, им носят по 181,8 долара.

Успехите на Крис Евънс се дължат преди всичко на участието му във филмите "Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител" и "Отмъстителите: Ерата на Ултрон". В двете ленти той се превъплъщава в образа на Капитан Америка.

Железният човек Робърт Дауни е най-високоплатеният актьор в света

На второ място е поставена Мила Кунис ("Пътят на Юпитер" и "Оз: Великият и могъщият") с 87,3 долара на всеки вложен долар. Следва Скарлет Йохансон ("Отмъстителите: Ерата на Ултрон" и "Люси"), която е умножила 85 пъти хонорара си.

Холивудските красавици с най-големи заплати (СНИМКИ)

В класацията на най-доходоносните актьори, съставена от списание Forbes, са попаднали още Гуинет Полтроу (82,9 на долар), Ема Стоун (54 на долар), Крис Хемсуърт (42,1 на долар), Вин Дизел (40,3 на долар), Дженифър Лорънс (39,1 на долар), Марк Уолбърг (39,1 на долар) и Дуейн "Скалата" Джонсън (28,1 на долар).

Филмът, спечелил най-малко пари в историята на Холивуд

При съставянето на класацията са били отчетени приходите от трите последни филма, в които са се снимали холивудските звезди, а също хонорарите, които са им били платени. Не са взети предвид анимационните филми, които те озвучават, или ленти, в които изпълняват епизодични роли.

През август тази година Forbes класира най-високоплатените актьори и актриси. На първо място бяха Дженифър Лорънс и Робърт Дауни-младши.

Източник: БТА