Несъобразна скорост е причина за катастрофата на магистрала Люлин?
Несъобразна скорост е причина за катастрофата на магистрала Люлин? / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Причина за верижната катастрофата на магистрала "Люлин" е шофиране с несъобразена с метеорологичните условия скорост, смятат от Агенция "Пътна инфраструктура". Оттам са категорични, че не заледяване на пътя е довело до инцидента.

Тежка верижна катастрофа на аутобана в посока София затрудни движението в сутрешните часове. След инцидента младеж бе откаран в болница за преглед, като няма опасност за живота му.

В 4.00 ч сутринта пътната настилка е била обработена с техническа сол, каквато се използва при поддържането на автомагистралните пътища. При автомагистралите е забранено използването на пясък, обясняват от пъната агенция.

Верижна катастрофа на магистрала „Люлин“ обърка движението

При обхода си в 7.00 ч. тази сутрин дежурният служител от Областното пътно управление - София, не е констатирал заледявания по трасето. В района на инцидента между 7.30 и 8.00 ч. е имало гъста мъгла с видимост около 20 метра.

През зимните месеци е необходимо шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация, въведените ограничения в скоростта и необходимата дистанция, допълват от АПИ.