Верижна катастрофа на магистрала „Люлин“ обърка движението
Верижна катастрофа на магистрала „Люлин“ обърка движението / снимка: БГНЕС, архив

Тежка верижна катастрофа е станала на магистрала „Люлин”, в посока София, съобщиха от МВР. Пет автомобила са се блъснали, за щастие инцидентът е без човешки жертви.

Катастрофата е станала на правия участък след първия тунел. Младеж на 19 години е откаран в здравно заведение за преглед, няма опасност за живота му.

От МВР предупреждават пътуващите в участъка да шофират с повишено внимание и съобразена с метрологичните условия скорост. Има заледени участъци и ниска видимост заради мъгла. На мястото на катастрофата движението се регулира от полиция.

Поради мъгла тази сутрин е намалена видимостта до 50 м по магистрала „Люлин“ още в района на Бистрица, Саранци, Скравена; до 100 м - по магистрала „Хемус“ по поречието на река Струма (в област Кюстендил и в района на Долна Диканя, Елин Пелин, Владая, Банкя, Сливница, Драгоман, както и в района на Севлиево (област Габрово); до 200 м - по магистрала „Тракия“ (област Бургас).

Двама души са загинали, а 14 са били ранени в 13 пътни инциденти през изминалото денонощие, съобщават от МВР. В района на столицата са били регистрирани 49 леки катастрофи и един тежък пътен инцидент. на тежка катастрофи.

Източник: БГНЕС