Установиха четирима пияни шофьори за ден в Шумен
Установиха четирима пияни шофьори за ден в Шумен / netinfo

Четирима водачи са установени да шофират в нетрезво състояние в събота, съобщават от ОД на МВР-Шумен. Рекордьорът сред четиримата е управлявал с 2,43 промила, катастрофирал е в крайпътно дърво.

Около 02:50 часа на бул."Симеон Велики" в Шумен срещу сградата на НОИ за проверка бил спрян водач на лек автомобил Шкода "Октавия" с шуменска регистрация. Установено било, че 36-годишният водач шофира в нетрезво състояние. Тестван е за алкохол с дрегер, който отчел 1, 42 промила в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейския арест. Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 343 "Б" от НК.

Служители на РУ- Нови пазар спрели за проверка на 19 декември в 06:00 часа на ул."Цар Асен" в града водач на лек автомобил Рено "Меган" с шуменска регистрация. Зад волана бил 36-годишен мъж от Нови пазар. Установено било, че шофира след употреба на алкохол. След тест дрегерът отчел 2,15 промила алкохол в издишания въздух. Започнато е бързо производство.

35-годишен шуменец пък е предизвикал пътен инцидент в нетрезво състояние. Около 19:00 часа на 19 декември на ул."Георги Димитров" в село Мараш поради движение с несъобразена скорост водач на лек автомобил Опел "Астра" с шуменска регистрация загубил контрол над автомобила и се блъснал в крайпътно дърво. Сигнал за инцидента е получен в дежурната част. При извършената проверка от служители на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР- Шумен било установено, че 35-годишният мъж от Шумен е седнал зад волана след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2, 43 промила в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. За престъпление по чл. 343 "Б" от НК е започнато бързо производство.

При отработване на произшествието пътните полицаи задържали още един водач, седнал зад волана след употреба на алкохол. Той пристигнал веднага след полицейския автомобил на ул."Георги Димитров" в селото и спрял до катастрофиралия опел. Зад волана бил местен 47-годишен жител.Предполага се, че е дошъл да окаже съдействие на водача за преместване на блъснатия в дървото автомобил. Пътните полицаи обаче го усетили, че лъха на алкохол и го тествали. Дрегерът отчел 1, 66 промила. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. За извършеното престъпление е образувано бързо производство.