ГЕРБ не бързат с преподписване на коалиционното споразумение
ГЕРБ не бързат с преподписване на коалиционното споразумение / снимка: БГНЕС, архив
ГЕРБ не бързат с преподписване на коалиционното споразумение
83282
ГЕРБ не бързат с преподписване на коалиционното споразумение
  • ГЕРБ не бързат с преподписване на коалиционното споразумение

По всяка вероятност преподписването на коалиционното споразумение ще се случи след Нова Година. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

ГЕРБ: Управляващата коалиция е стабилна

„Чакам колегите, за да се срещнем в началото на следващата седмица, за да видим как точно ще стане. Няма причина да бързаме. Ние нямаме повод или основание да искаме преподписване на това споразумение, освен по една ясна причина - нека всяка една от партиите да го подпише поотделно, за да ги оставим да си решат сами вътрешните проблеми, защото в един неясен общ политически субект, ние имаме доста въпросителни. Това е, което поставих още след първата ни среща при консултациите за правителството и се надявам това да се изчисти", коментира Бъчварова.

Борисов е готов за преформулиране на коалиционното споразумение

„Ние имаме яснота как продължаваме от тук нататък, надявам се колегите да се чувстват по-уверени от нашия ангажимент. Особено след новия министър не виждам основание за съмнение. Разбира се ако някой иска да предизвика предсрочни избори, ще осуети и този план. По всяка вероятност преподписването на коалиционното споразумение ще се случи след Нова Година. До 13 януари парламентът няма да работи, но ние ще си работим и на празниците", допълни министър Бъчварова.