Рита Ора внeсе съдебен иск срещу Джей Зи
Рита Ора внeсе съдебен иск срещу Джей Зи / Guliver/Getty Images

Британската певица Рита Ора, която дълго време беше прогеже на рапъра Джей Зи, е внeсла съдебен иск срещу него, като възнамерява да напусне дискографската му компания, съобщава Франс прес.

Изпълнителката е много популярна във Великобрпитания, където тя участва в журито на риалитито X Factor. Но Ора не е издала нито един албум от 2012 година насам.

В иск, депозиран в съд в Лос Анджелис, Рита Ора твърди, че възнамерява да издаде няколко свои диска, но била възпрепятствана заради договора си с дискографската компания на Джей Зи - "Рок нейшън".

Рита Ора иска „безсмъртен" албум

Рита Ора беше една от първите изпълнителки, ангажиани от този лейбъл през 2008 година. Но според нея Джей Зи вече имал други приоритети освен дискографската си къща и се е посветил на други проекти. Тук певицата има предвид новата стрийминг платформа Tidal на Джей Зи и неговите ангажименти като спортен агент.

Договорът на Рита Ора с "Рок Нейшън" й забранява да издава свои плочи с други лейбъли до 2019 година. В същото време тя вече не поддържала връзки с "Рок Нейшън" и е подала иск за напускане на лейбъла. Според калифорнийското трудово законодателство 7 години е максималният срок на договор, в който едно лице може да бъде задължено да не сменя своя работодател.

Британката претендира и за финансови обезщетения, тъй като компанията "Рок Нейшън" е вземала 20 процента от печалбите й за нейни бъдещи спектакли, които в крайна сметка не е продуцирала.

Източник: БТА