Реформаторите започват разговори с ГЕРБ за ново коалиционно споразумение
Реформаторите започват разговори с ГЕРБ за ново коалиционно споразумение / снимки: БГНЕС

Реформаторският блок остава в правителството, а ДСБ - в опозиция. Решението беше оповестено в отсъствието на хората на Радан Кънев след тричасово заседание на блока. В декларация на формацията се казва, че започват разговори с ГЕРБ за актуализация на коалиционното споразумение.

Радан Кънев иска ново правителство

С изрично подчертаната неколкократно уговорка, че няма да отговаря на журналистически въпроси, съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски представи декларацията.

"Реформаторският блок потвърждава участието си в управляващата коалиция. ДСБ запазва вече изразената си позиция. Обезпокоени сме от липсата на единодействие в рамките на управляващата коалиция по знакови реформаторски политики като съдебната реформа и антикорупционното законодателство", заяви Зеленогорски.

"Още от днес започваме разговори с ГЕРБ за преглед и оценка на постигнатото от началото на управлението и за актуализация на коалиционното споразумение с ясен времеви график за неговото изпълнение", прочете още той.

В заключение в декларацията се посочва, че Реформаторският блок запазва доверието към министрите си.

Така и не стана ясно какво ще се случи, ако партньорите от ГЕРБ не приемат исканията на Реформаторския блок и дали при такова стечение на обстоятелствата, участието му във властта ще бъде поставено под въпрос.

Реформаторите започват разговори с ГЕРБ за ново коалиционно споразумение
netinfo

Реформаторите започват разговори с ГЕРБ за ново коалиционно споразумение
netinfo