Зам.-областен управител от ДСБ взел решение дали ще подава оставка
Зам.-областен управител от ДСБ взел решение дали ще подава оставка / снимка: ДСБ Варна

Заместник-областният управител на Варна Цветомир Петров е взел решение дали ще остане на поста или ще подаде оставка. Това той е направил още миналата седмица, но все още не го е оповестил публично.  Пред Дарик Петров отказа да разкрие какво възнамерява да предприеме и допълни, че ще съобщи за решението си на специална пресконференция „възможно най-скоро”.

„Взел съм решението и съм го коментирал с националното ръководство. Аз съм представител на националното ръководство в този политически кабинет и няма какво да съгласувам с местното ръководство”, коментира лаконично Петров. Той допълни, че няма намерение да напуска партията.

Градският лидер на ДСБ във Варна Васко Василев призова във „Фейсбук” всички членове на формацията, които са в управлението, да напуснат властта или партията.

Днес има заседание на РБ. Според мен вече всичко е ясно. ДСБ категорично трябва да излезе от РБ и да стане силна "дясна" опозиция. Всички членове на ДСБ в управлението на всички нива трябва да излязат от властта или от ДСБ. Това са трудни и нестандартни решения, но за много хора единствената останала надежда за нормална политика”, написа Василев в социалната мрежа.