Атанас Атанасов подаде оставка като шеф на вътрешната комисия в НС
Атанас Атанасов подаде оставка като шеф на вътрешната комисия в НС / снимка: БГНЕС, архив

Атанас Атанасов си е подал оставката като председател на вътрешната комисия в НС.

Това обяви самият той след краткото заседание днес на Временна комисия за обсъждане на Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на трето гласуване.

Кунева: Участието на РБ в управлението е гаранция за стабилността

Атанасов изрази несъгласия с предложението парламентарната квота във ВСС да бъде разпределена в двете колегии от самия ВСС. Според Атанасов това е нонсенс, защото парламентарната квота се избира от НС след предоставена възможност съветът да реши кой къде отива.

Втората причина да не подкрепи промените е по отношение на разпределението в двете колегии- съдийската и прокурорската на ВСС.

ДСБ сваля доверието си от правителството, Москов остава министър

"Тъй като на първо четене, със 184 гласа беше предвидено друго разпределение, но на второ четене бе променено, това за нас е недопустимо - не можем да го подкрепим", заяви Атанасов.

„Нищо не сме очаквали, какво да очакваме? Това, което трябваше да се случи, се случи и в сряда просто формално ще се гласува", бе лаконичен той след приключване на заседанието на комисията. „Нашата позиция сме я заели, нашият път сме го избрали и ще го следваме", заключи той и отказа да отговаря на други въпроси.

Източник: БГНЕС