Кметът Иван Тотев откри новия парк на ул. „Богомил“
Кметът Иван Тотев откри новия парк на ул. „Богомил“ / община Пловдив

Прекрасен нов парк бе изграден върху близо 7-те декара пустеещо до септември пространство в края на ул. „Богомил“ в район „Източен“.

Модерни детски съоръжения, дървена беседка и пейки преобразиха  неугледното място в приятно кътче за отдих на хиляди пловдивчани, живеещи в блоковете наоколо.

Кметът Иван Тотев откри новия парк на ул Богомил
netinfo
Изградени са поливна система, парково осветление и алеи, засадени са 100 дървета от различни видове, много храсти и цветя.

Кметът Иван Тотев откри новия парк на ул Богомил
netinfo
Проектът на стойност около 450 хил. лв. е реализиран с европейско финансиране по Оеративна Програма „Регионално развитие“, мярка „Зелена градска среда“, заедно с Цар Симеоновата градина.

Кметът Иван Тотев откри новия парк на ул Богомил
netinfo
„Това стана възможно благодарение на добрата работа на Община Пловдив по усвояване на европейските средства по проекта за Цар Симеоновата градина, чиято цялостна реконструкция с пеещите фонтани и всички други атракции излезе на общината около 1,2 млн. лв.“, посочи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при откриването на най-новия парк в града.

Кметът на район „Източен“ Николай  Чунчуков припомни, че проектът за „Богомил“ датира още от 2009 г.

 

Кметът Иван Тотев откри новия парк на ул Богомил
netinfo
Политиката ни е със силата на общинския инструментариум колкото се може да минимализираме гъстотата на застрояване в централната градска част и да приобщаваме все повече места към зелената система на Пловдив, като следващият подобен обект ще е пространството на бившата гарнизонна фурна“, заяви кметът Иван Тотев.