Пловдивска област е готова за зимата
Пловдивска област е готова за зимата / Дарик архив

Област Пловдив е готова за всички изненади, които може да ѝ поднесе зимата. Това  стана ясно, след като членовете на Областния щаб за изпълнение на плана за защита на населението при бедствия и кметовете на общините в областта предадоха докладите си, свързани с организацията и подготовката на населените места за действия при усложнена зимна обстановка.

Взети са всички мерки за намаляване на последствията за населението и осигуряване на нормално функциониране на инфраструктурата. Язовирите са в нормално състояние, има сключени договори с доставчиците за необходимото по вид и количество гориво, създадена е организация за медицинско обслужване и  снабдяване със стоки от първа необходимост на населението“, заяви главният експерт по сигурността в Областна администрация-Пловдив Валери Баранов.

В готовност за реагиране при тежки зимни условия са БЧК, полицията, пожарната, Областното пътно управление, ВиК, Регионалната здравна инспекция, Центърът за спешна медицинска помощ, Регионалната  инспекцията на околната среда и водите, Басейнова  дирекция, „Напоителни системи“, ДАИ, както и електроразпределителното дружество EVN.