Стабилността да продължи, пожела Борисов
Стабилността да продължи, пожела Борисов / снимка: БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов пожела стабилността да продължи и призова всеки, който я нарушава, да си спомни времето, когато преди две години и половина ГЕРБ сдаде властта. Министър-председателят присъства на откриването на "София тех парк".От думите на министъра на икономиката и председател на СДС Божидар Лукарски стана ясно, че към момента партията остава във властта.

Борисов: Парламентът показа голямо единство и стабилност

В речта си за откриването на парка Борисов отчете, че силно впечатление е направила борбата с контрабандата и корупцията, милиардите повече в бюджета за тази година, а освен това по думите му страната ни е втора в Европа по усвояване на средствата от ЕС. "Така че действително пожелавам тази стабилност да продължи, а всеки, който я нарушава, да си спомни времето, след като сдадохме властта предишния път, 10 млрд. беше загубата на държавата. Всеки да си прецени какво да прави", каза премиерът.

Икономическият министър и председател на СДС коментира позицията на партията за коалицията Реформаторски блок: "ДСБ не са заявили като политическа партия, нека да ги изчакаме да видим как ще мине техният форум утре, за да реши тяхната партия дали остава в управлението или излиза в опозиция", каза Лукарски. Към момента има само две оставки в лично качество - на Кънев и Караджов, допълни Лукарски.

Разнобой сред Реформаторите за оставането във властта

Той посочи, че няма аргументи за оттегляне от властта. Обсъждания обаче по думите му ще има, след като ДСБ вземат решение дали минават в опозиция или продължават да подкрепят кабинета.