Борисов: Парламентът показа голямо единство и стабилност
Борисов: Парламентът показа голямо единство и стабилност / снимки: БГНЕС

Благодаря на парламента, че вчера демонстрира толкова голямо единство и стабилност.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов след подписването на Окончателното инвестиционно решение за изграждане на междусистемната газова връзка Гърция-България.

Днес не подписваме меморандум или надежди, вече имаме краен срок да трансферираме природен газ - 2018 г., заяви министър-председателят след подписването.

Интерконекторът България-Гърция ще бъде завършен в средата на 2018 г.

Премиерът Борисов благодари на няколко човека, които са помогнали за българо-гръцката газова връзка. Това са гръцкият премиер Алексис Ципрас, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и държавният секретар на САЩ Джон Кери.

Премиерът отбеляза, че газовата връзка нямаше да се осъществи, ако не беше това правителство и нямаше парламент.

Борисов Парламентът показа голямо единство и стабилност
netinfo

Той припомни, че преди година в Анкара България е била заклеймена от руския президент Владимир Путин, че ще загуби всичко. Но според Борисов благодарение на нашите партньори не само, че няма да загубим нищо, но ще спечелим.

"Благодарение на нашите партньори имаме шанс действително да имаме добър газов разпределителен център "Балкан". Българската държава колкото повече газ пренася, толкова повече такси ще взима", каза премиерът.

Борисов изрази надежда, че с изграждането на газовия хъб пред България ще се открият нови перспективи при транспортирането на природен газ. Според него е възможно да транзитираме не 10, а дори 20 млрд. куб.м газ.

Борисов Парламентът показа голямо единство и стабилност
netinfo

Борисов Парламентът показа голямо единство и стабилност
netinfo

Източник: БГНЕС