Има всички данни и основания, за да се смята, че е възможно за празниците в България да дойдат 1,2 милиона туристи. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по повод началото на зимния сезон.

Очакванията за зимния сезон като цяло пък са за ръст от 5-7 на сто, напомни тя пред Нова телевизия, като се позова на ранните записвания и данните от летищата.

Боливудска любовна драма ще привлича индийски туристи у нас

Министърът посочи, че сезонните полети на Летище София са увеличени от 80 за миналата година на 178 за тази. Отделно има ръст и на летищата във Варна и Бургас за зимния сезон, което също е положително, посочи тя.

Очакваме с 30% повече руски туристи през Лято 2016

„Имаме ръст на полетите с 8% от Русия, което показва, че руските туристи се насочват към българския пазар. Всички подготвяме специални условия за руските туристи - бранша по отношение на туристическите пакети, ние по отношение на процедурите, свързани с визовия режим", допълни Ангелкова. Тя отбеляза, че там, където е необходимо, ще има и допълнителни визови центрове.

Чака ни силен зимен сезон, увери министър Ангелкова

По отношение на българските туристи, тя отчете, че според данните се очаква и българските туристи, които искат да почиват в зимните ни курорти по време на празниците, да са повече с 2-3%. „Миналата година също имахме ръст на български туристи, които са почивали в нашите курорти. Първенец в това отношение е Пампорово, за чуждестранните е Боровец, а Пампорово е по средата - и на чуждестранните и на българските туристи. Така че очаквам и тази зима да имаме ръст на български туристи", заяви министър Ангелкова.

Източник: Novanews.bg