Боливудска любовна драма ще привлича индийски туристи у нас
Боливудска любовна драма ще привлича индийски туристи у нас / снимка: БГНЕС, архив
Боливудска любовна драма ще привлича индийски туристи у нас
83057
Боливудска любовна драма ще привлича индийски туристи у нас
  • Боливудска любовна драма ще привлича индийски туристи у нас

Храмът „Св. Александър Невски", Народният театър „Иван Вазов" и Калиакра попадат в кадрите на боливудска любовна драма, снимана у нас, и ще привлекат повече индийски туристи догодина. Това мнение изрази министърът на туризма Николина Англекова в "Седмицата" на Дарик.

Ангелкова: Индия е един от най-перспективните ни далечни пазари

"Написано е, че филмът е сниман в България. Действието се развива в София", каза Ангелкова. Филмът е любовна драма и в него участват двама от най-големите индийски актьори. Министърът е видяла трейлъра, който в рамките на седмица е постигнал 30 млн. гледания. Във филма се вижда храмът "Свети Ал. Невски", статуята на св. София, театърът "Иван Вазов". В кадрите попада и нос Калиакра, където също са снимани сцени от филма.
"Водихме изключително трудни преговори с техния екип, така че да ги насочим към България и се радвам, че рамките на два-три месеца успяхме да ги накараме да вземат решение да снимат в България", каза Ангелкова. У нас не се дават финансови стимули за такива продукции, както правят в други държави, изрази съжаление Ангелкова.

Индийска голф звезда ще рекламира България като голф дестинация

Българските власти обаче са успели да улеснят логистиката на екипа, издаването на различни разрешителни, документи и всички кметове на населени места са оказвали съдействие, което също е голяма помощ, посочи министърът.

Очакваме с 30% повече руски туристи през Лято 2016

По думите й това е най-добрият инструмент за рекламиране на страната ни в Индия, защото веднага след първия филм, сниман в Швейцария, туристите към алпийската страна нарастват 10 пъти, а пък при Испания нарастването след продукция е 15 пъти. Според Ангелкова Боливуд е като религия и всеки индиец следва своите идоли.

Потенциалът на индийския пазар е огромен с оглед на населението от 1.25 млрд. души, каза още Ангелкова.