Цацаров внесе две нови искания за сваляне на имунитета на Сидеров
Цацаров внесе две нови искания за сваляне на имунитета на Сидеров / снимка: БГНЕС, архив

Главният прокурор внесе нови две искания за снемане на имунитета на Волен Сидеров за извършени престъпления през 2011 г. и 2013 г.

Сидеров иска контрол над главния прокурор, предлага революционни промени

Исканията са във връзка с две досъдебни производства на Софийска градска прокуратура.

Първото - през 2011 г. в град Батак на площад „Освобождение" по време на традиционните тържества, посветени на Априлската епопея, Сидеров е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Второто - през 2013 година в София, до сградата на Народното събрание, около 12.00 часа възникнал конфликт между Волен Сидеров и журналист от телевизия СКАТ. Сидеров отправил обиди и заплахи по отношение на журналиста, хванал ръцете му и бутал микрофона му, настоявал за извинение за думи на собственика на телевизия СКАТ. Събраните доказателства сочат, че е налице хулиганство, извършено с особена дързост и нанасяне на телесна повреда на полицейски служител при и по повод изпълнение на службата му.

Сидеров остава на свобода срещу 6000 лв.

Предстои Народното събрание да прецени дали да даде разрешение за провеждане на наказателно преследване за извършените от народния представител престъпления от общ характер.