Ники Ненов получи наградата си като Мистър BGathletic.com 2015
Ники Ненов получи наградата си като Мистър BGathletic.com 2015 / sport-gabrovo.com

Габровският лекоатлет Николай Ненов и Катарина Георгиева (ЦСКА,София) вече са официално носители на титлите Мис BGathletic.com 2015 и Мистър BGathletic.com 2015. Двамата бяха наградени от FF Group, официален представител на Nike за България, на церемония в магазина на спортия гигант в Paradise Center в столицата.

Ненов е първият Мистър BGathletic.com 2015. Той е състезател на клуб „Орловец 93” и бяга в дисциплините 400 и 800 метра. 22-годишният атлет влезе във финала на Националния шампионат за мъже и жени в зала на по-късата дистанция и зае 4-то място, а на 800 метра се класира 11-ти. 11-то място зае и на Националния шампионат на открито в бягането на едва обиколка.

„Мои приятели ме номинираха за конкурса, наистина съм изненадан, че спечелих. Още повече че изпреварих най-добрия бегач на България Митко Ценов, когото победих макар и извън пистата. Имах подкрепата на моите приятели, които ме записаха за конкурса. Атлетите са едни от най-красивите спортисти. От световните звезди харесвам Ивет Лалова, а Дейвид Рудиша е любимият атлет”, заяви при награждаването си Ненов.

Мис BGathletic.com 2015, 18-годишната Катарина Георгиева, е състезателка на ЦСКА-София и е вицешампионка на България на 400 м за девойки на открито и пета на 400 м на националния шампионат за юноши и девойки в зала. Състезава се и на 800 м. Тя наследява короната от габровката Гала Чалъкова - първата Мис BGathletic.com.

Две от най-красивите ни атлетки, които са и много популярни имена, не само заради успехите в спорта, а и заради собствения си имидж - Цветелина Кирилова и Венелина Венева-Матеева, наградиха Мис и Мистър BGathletic.com 2015. Церемонията беше уважена от шампиона на 400 м Красимир Брайков и бившата атлетка, а в момента успешна поп-фолк певица - Джина Стоева.

Източник: www.sport-gabrovo.com