Пл.Панев: „Чест е, че Николай Урумов играе в Разград“
Пл.Панев: „Чест е, че Николай Урумов играе в Разград“ / netinfo

„Чест е за Разград и за театъра, че Николай Урумов гостува в постановка тук“ – заяви преди най-новата премиера на Театрално-музикаллен център-Разград директорът на институцията Пламен Панев.

Урумов е носител на две награди „Аскеер“ и една „Икар“, сред ролите, с които е най-известен на публиката, е тази на Бай Ганьо в Пловдивския театър, има над 150 представления в продължение на 12 години. В момента е част от трупата на Народния театър „Иван Вазов“.

В Разград той ще играе главната роля във „Всичките мои лъжи“. Спектакълът е под режисурата на Пламен Панев и по едноименната му книга, номинирана пред 2013 г. за „Роман на годината“. Избрана е една от сюжетните линии, свързана с избягалия затворник Пейо Мицански – разказа Панев. В абсурдната ситуация на 50-те години, когато се развива действието, историята е забавна, но всъщност тя поставя важни въпроси – допълни той. Мицански преминава през много перипетии, докато успее да напусне страна и след години се завърне забогатял и с променено име – Шефкет.

ПлПанев Чест е че Николай Урумов играе в Разград
netinfo

Епизодът, който надраства цялата история е свързан със затънала в калта каруца си новородено бебе, което не е проплакало. Бягащият затворник помага на изпадналото в беда семейство, макар да бърза към границата, и сам стига до извода: „като че ли сам Господ е казал на избягам“.

„Изключително удоволствие е да работим върху този материал и с колегите от разградския театър“ – коментира Урумов. Състуденти сме с Пламен Панев, работили сме не веднъж заедно, винаги с удоволствие, забавление е било, имаме близък естетически вкус, към спектаклите ни винаги е имало голям зрителски интерес – каза още Урумов. Постановката, която зрителите от Разград ще могат да видят не е драма, всичко е направено с усмивка и намигане – допълни актьорът.

Освен него в спектакъла участват: Николай Сяров, Веселин Борисов, Тихомир Благоев, Димитрина Гинева, Антония Божинова и Евгени Стефанов.

Премиерата на „Всичките мои лъжи“ е във вторник, 1 декември, от 19,00 ч.