Хиляди хора без ток заради ураганния вятър
Хиляди хора без ток заради ураганния вятър / снимка: sxc.hu
Хиляди хора без ток заради ураганния вятър
82854
Хиляди хора без ток заради ураганния вятър
  • Хиляди хора без ток заради ураганния вятър

Хиляди хора останаха без ток заради ураганния вятър. Прекъснато е електричеството в редица населени места, съобщи пред Дарик Виктор Станчев, ръководител на дирекция "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ.

Засегнати вследствие на силния вятър са абонати в районите на София, Дупница, Елин Пелин, Своге, Самоков, Вършец и Враца.

Вятърът в София събори дървета и рекламни пана

Близо 2000 клиенти в София са засегнати от бурята, също толкова са без ток и в София- област. По-рано през деня близо 6000 души от област Враца бяха с нарушено електроподаване, към момента ситуацията там се нормализира и без ток са около 600 клиенти, на които скоро ще бъде възстановено захранването, посочи Станчев.

Предупреждават за бурен вятър в половин България

Екипи на компанията продължават работа по отстраняване на авариите.

„Заради бурния вятър с нарушено електрозахранване са селата Бистрица, Железница и част от Панчарево - близо 2000 клиенти. В Долни Богров има скъсани проводници. С нарушено електрозахранване са част от Курило и Клисура. Получаваме сигнали и от Бояна, Драгалевци, Симеоново. В община Елин Пелин също има населени места без ток, засегнати са около 1800 клиенти. В община Своге близо 800 домакинства нямат ток. В община Дупница също има сериозен процент аварийност. В община Вършец проблеми с електрозахранването имат около 500 клиенти", добави Станчев.

Той призовава клиентите на ЧЕЗ да подават сигнали при забелязани прекъснати проводници или други нарушения на целостта на съоръжения.

По думите му се очаква до края на деня да бъде възстановено електроподаването, но всичко зависи от вятъра.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg