Вятърът в София събори дървета и рекламни пана
82853
Вятърът в София събори дървета и рекламни пана
  • Вятърът в София събори дървета и рекламни пана

Десетки сигнали за паднали клони, прекъснато улично осветление и неработещи светофарни уредби вследствие на силния вятър са постъпили в Столичния инспекторат.

Премахване на паднали клони от пътните платна, паднали дървета в кв. „Горна Баня" и по Южната дъга, опасно скеле в кв. Гоце Дечев, отстраняване на силно увредени пътни знаци, навеси и рекламни пана в различни райони на града са част от задачите, които звеното е изпълни през нощта.

Двама ранени при бурния вятър в София

Пред Дарик директорът на инспектората Веска Георгиева съобщи, че всички дежурни екипи работят по отстраняване на проблемите. По думите й най-сериозните щети са в южните райони на София.

„Имаме сигнали за повредени светофарни уредби, прекъснато електричество. Паднало дърво на улиците „Одрин" и „Пиротска" прекъсна жиците на тролейбусния транспорт, но след бърза реакция на екипите проблемът е отстранен.
Обстановката се следи постоянно. По нареждане на столичния градоначалник фирмите ще работят на удължени смени, за да могат да се отзоват на всички сигнали", добави Георгиева.

Предупреждават за бурен вятър в половин България

Във връзка с усложнената обстановка в столицата, вследствие на силния вятър, кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед, с която нарежда на собствениците на имоти, върху които се извършва строителство, както и на фирмите, осъществяващи външна реклама да предприемат всички действия по обезопасяване на своите обекти.

От Столична община призовават хората да отстранят от прозорците и балконите си недобре закрепените предмети

Всички софиянци могат да подават сигнали на телефон 02/ 987 55 55.