Мъжете, които са идеални донори на сперма
Мъжете, които са идеални донори на сперма / ThinkStock/Getty Images

Австралийски учени от Технологичния университет на Куинсланд са установили какви мъже предпочитат жените като донори на сперма. Резултатите от изследванията им са публикувани в сп. Applied Economic Letters, съобщи в. "Дейли мейл".

Жените предпочитат метросексуални мъже за бащи на децата си

Оказало се, че жените предпочитат за бащи на децата си интелигентни и уравновесени мъже - интроверти, а не екстроверти. Първоначално учените са предполагали, че представителките на нежния пол биха избрали по-открити и комуникативни мъже, но това съвсем не е било така.

Извършеното от австралийските учени изследване е първото, в рамките на което са били анкетирани не само жени, но и мъже - донори на сперма. Общо специалистите са събрали данни от 56 мъже. В изследването си експертите са изучили онлайн пазара на мъжка сперма, където жените получават възможност да общуват с мъжете - донори.

Мъже, ако искате деца, носете широки боксерки и спете голи

Около 73 процента от донорите и реципиентите на сперма продължават да общуват помежду си и след раждането на детето. Най-често това става в невербална форма (по електронна поща), но понякога хората поддържат връзка по телефона, видеовръзка или чрез лични срещи.

Общо в изследването са участвали хора на възраст от 23 до 66 години от Австралия, Канада, Великобритания, Италия, Швеция и САЩ. Данните на учените са базирани на онлайн анкети на специални интернет форуми и сайтове, извършени през 2012 и 2013 г.

Източник: БТА