Трима арестувани при антитерористична операция във френски град
Трима арестувани при антитерористична операция във френски град / снимка: БГНЕС, архив

Полицията е задържала трима души по време на антитерористична операция за противодействие на тероризма в Тулуза в южната част на Франция след въвеждането на извънредно положение в страната, съобщи телевизия BFM.

Според съобщения в медиите обиски и задържания са извършени в няколко къщи, една от които на терориста Мохамед Мера, извършил през 2012 г. серия от атаки, при които загинаха седем души.

Франция бомбардира бастиона на Ислямска държава - град Ракка в Сирия

В същото време, прокурорът на Тулуза подчерта, че операцията се провежда, независимо от разследването на скорошните терористични атаки в Париж и е насочена към предотвратяване на терористични дейности.

Кървавата равносметка след безпрецедентните терористични атаки в сърцето на Франция - Париж, е 129 жертви до момента - повечето млади хора, граждани на различни държави, повечето французи, 352-ма ранени, 99 души в критично състояние.

 

В кървавата баня във френската столица са участвали три терористични групи. Френските власти съобщиха имената на двама от терористите-камикадзета, които се взривиха във френската столица.

Париж след атаката: 129 жертви, 352 ранени, 99 в тежко състояние

Това са 29-годишният френски гражданин Исмаил Омар Мостефа, чийто брат и баща бяха задържани, и сирийският гражданин мигрант Ахмед Алмохамед. Той е влязъл в Европа през Гърция и е продължи по балканския маршрут на миграцията през Македония и Сърбия. Френският вестник „Фигаро" разкри името и на трети от общо 7-те терористи в Париж. Той е Абдулакбак Б. Повече подробности за него обаче изданието не дава.

Източник: БГНЕС