Идентифицираха тялото и на втори атентатор самоубиец от Париж
Идентифицираха тялото и на втори атентатор самоубиец от Париж / снимка: БГНЕС

Идентифицирано е тялото на втори атентатор самоубиец от нападенията в Париж - французин според един източник от разследването, белгиец според друг. То било намерено в концертната зала „Батаклан” във френската столица, предаде АФП.

Един от братята му, който бе арестуван в Белгия, е пуснат на свобода, заяви източник от френската полиция. Белгийската прокуратура обаче опроверга това съобщение. Службите за борба с тероризма нямат информация за другия му брат, който може да е някой от другите камикадзета или да се укрива. Белгия е издала заповед за задържането му.

Полицията публикува снимка на един от заподозрените за атаките в Париж

Извършените в Париж терористични нападения са били подготвени в чужбина, опирайки се на група хора на територията на Белгия, заяви френският вътрешен министър Бернар Казньов, цитиран от ТАСС.

Атентаторите самоубийци, които задействаха експлозивите си около „Стад дьо Франс” в покрайнините на Париж в петък вечерта, докато се играеше футболният мач Франция - Германия, са искали да проникнат в стадиона. Това пък съобщи днес френският министър на спорта Тиери Браяр, цитиран от АФП.

„Те са искали да проникнат вътре в стадиона, но не са успели”, каза Браяр по телевизия Франс-2, но не уточни колко от камикадзетата са направили опит да влязат в стадиона.

Трима братя замесени в атентатите в Париж

В същото време в. „Ню Йорк таймс” съобщи, че Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ ще изпрати във Франция група служители, които да помогнат на правоохранителните органи в разследването на терористичните нападения, извършени в Париж в петък.

В екипа на ФБР са включени служители, имащи опит в получаване на информация от електронни устройства като мобилни телефони и компютри, отбелязва ТАСС.

Серия терористични нападения станаха в петък вечерта в Париж и столичното предградие Сен-Дени, при които загинаха 129 души, а 352 бяха ранени. По последни данни, атаките били извършени от седем терористи, шестима от които взривиха своите пояси с експлозиви, а един беше убит от полицаите.

Източник: БТА