Трима братя са замесени в атентатите в Париж, единият е оцелял и се укрива
Трима братя са замесени в атентатите в Париж, единият е оцелял и се укрива / снимка: БГНЕС

Трима братя са замесени в атентатите в Париж, съобщиха близки до разследването източници, цитирани от АФП.

Единият брат е мъртъв в атентатите, вторият е в арест в Белгия, без да се знае дали е участвал в нападенията или не, а за третия службите нямат информация. Възможно е той да е бил един от атентаторите самоубийци или да се укрива, посочиха източниците.
Белгийските власти съобщиха, че седем души са арестувани при полицейски акции в Брюксел след нападенията в Париж. Двама от нападателите са живеели в Белгия и са сред убитите атентатори в Париж.

Излизат все повече подробности за терористите, атакували Париж

Две коли с белгийска регистрация са намерени в Париж от френските следователи, едната близо до концертната зала „Батаклан”, а другата - близо до парижките гробища Пер-Лашез, съобщи белгийската федерална прокуратура.

Човекът, който е наел една от двете коли, е бил обект на проверка в Камбре, Северна Франция, на 14 ноември в 9.10 ч. на автомагистрала А2 в посока Белгия. След това проверената кола е била засечена в Моленбек-Сен-Жан в късния следобед, добавя прокуратурата.

Откриха автомати в изоставена от терористите в парижко предградие кола

Моленбек е квартал на Брюксел, населен главно с имигранти. Там от двадесетина години са пребивавали извършителите на редица джихадистки атентати, от убийството на полевия командир Масуд в Афганистан през 2001 г. до предполагаемия виновник за убийствата на четирима души в Еврейския музей в Брюксел през май 2014 г. Мехди Немуш, отбелязва АФП.

„От самото начало белгийските и френските съдебни власти сътрудничат активно. За ускоряване на обмена на информация те решиха да създадат общ следователски екип. Френски следователи в момента се намират в Брюксел”, заяви белгийската прокуратура.

Източник: БТА