Калфин: Хубаво е да чуем различни аргументи за размера на полицейските отпуски
Калфин: Хубаво е да чуем различни аргументи за размера на полицейските отпуски / снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Ивайло Калфин коментира в кулоарите на Народното събрание, че би било хубаво да се чуят различни аргументи по отношение на размера на отпуските за полицаите.

Доколкото знае министърът от полицаите, до голяма степен те не ползват тези отпуски. Според Калфин има проблем с натрупани отпуски. Има хора с над 400 дни неползван отпуск през годините, каза той.

Оттеглят промените, предизвикали масови полицейски протести

По думите му целта на отпуската е служителят да може да се възстанови, а не да я събира за времето, когато ще напусне съответната служба.

10 заплати обезщетение за новите полицаи, отпуските стават 20 дни

В отговор на въпрос Калфин заяви, че не мисли, че подходът към реформата в МВР е бил добър, но се надява нещата вече да се успокоят и всичко да се договори с полицейските служители. Там има много хора, с които може да се постигне разбирателство или поне да се обяснят мотивите, допълни той.

Бъчварова не била доволна от работата на МВР

На въпрос за повишаване цената на винетките Калфин заяви: "Знаците са, че искаме хубави пътища. От осем години не е пипана цената. Все пак разходите за пътища в последните 8 години са нараснали. Бюджетът субсидира значително поддръжката на пътищата в България". Той допълни, че тези, които ползват автомобили по-активно извън градовете, трябва да поемат някаква част.

Източник: БТА