Полицаите напомниха с протест очакванията си към властта
Полицаите напомниха с протест очакванията си към властта / screenshot/kamerite

Десетки полицаи отново се събраха на протест пред сградата на Народното събрание, докато депутатите в бюджетната комисия заседаваха.  (Вижте кадри от kamerite.novatv.bg).

Демонстрацията беше организира от Синдикален алианс "Сигурност", чийто председател Галентин Грозев обясни, че целта на протестът не е да е масов, а да напомни за очакванията на полицаите.

Полицаи ще протестират до отпадане на спортните текстове в бюджета

След като в края на миналата седмица кабинетът най-после отстъпи пред искането на протестиращите служители в сектор „Сигурност", те се отказаха временно от протестни действия. Изключение направи обаче организацията на днешната демонстрация пред НС, която имаше за цел да припомни на депутатите за ангажимента, който беше поет от вътрешния министър, да бъдат оттеглени всички спорни текстове от Закона за държавния бюджет, засягащи социалния пакет на униформените.

ГАЛЕРИЯ: С малоброен протест пред НС униформените напомниха за очакванията си

Полицаите напомниха с протест очакванията си към властта
netinfo

Председателят на Синдикален алианс „Сигурност" Галентин Грозев обясни, че от основна важност за протестиращите е да видят каква е политическата воля на депутатите по отношение на поправките, които трябва да отпаднат. „Показахме емоция, сега е време да покажем разум. Това, че в момента не провеждаме масови протестни действия, не значи, че колегите не следят всяка минута по интернет, телевизия, радио и вестници какво се случва. И са готови всеки за себе си едни да протестират, други да напускат, трети имат свои си методи за справяне - преместване и така нататък. Но в зависимост от това какво ще се реши днес, каква политическа воля ще се покаже от хората в парламента, ще има и реакция от колегите", каза Грозев.

Той беше категоричен, че няма страх сред полицаите. По думите му всички искат реформи, но различни от предложените от финансовия министър Владислав Горанов.
Има редица промени, които могат да спестят много повече пари на държавата, каза Грозев и заяви готовност синдикатите да представят своите предложения в работната група, която ще обсъжда реформата в МВР.