Топ 20 на най-добрите песни за събуждане
Топ 20 на най-добрите песни за събуждане / ThinkStock/Getty Images

Хитът на британската група Coldplay "Viva La Vida"е най-удачен за събуждане и най-безболезнено ще ви извади от света на сънищата, пише безплатният в. "Метро".

Той зае първото място в тази специфична класация, изготвена от портала Spotify в сътрудничество с музикалния психолог Дейвид Грийнбърг. За да бъде едно парче добро за събуждане, то трябва да отговаря на редица критерии. То не трябва да е агресивно още от самото начало, а да се изгражда постепенно.

Най-популярните любовни песни

Песента трябва да започва нежно, за да ви извади от съня, без да ви стряска, и да ви води стъпка по стъпка към събуждането. Изпълнението е добре да съдържа позитивен текст, който да пребори утринния ни дискомфорт при ставането от леглото.

Какво сънуват мъжете и жените?

Много е важен и ритъмът на песента. Най-добрите парчета за събуждане наблягат на втория и на четвъртия такт чрез баса и ударните. Темпото трябва да е между 100 и 130 такта в минута. Явно "Viva La Vida" на Coldplay отговаря на всички тези критерии.

Други хитове, които фигурират в топ 20 на най-събуждащите песни, са "Money On My Mind" на Сам Смит, "On Top Of The World" на групата Imagine Dragons, "Wake Me Up" на Авичи и "Downtown" на дуета Макълмор и Райън Луис.

Източник: БТА