Какво сънуват мъжете и жените?
Какво сънуват мъжете и жените? / Thinkstock/Getty Images

Сънищата на хората могат да бъдат предопределени от половата им принадлежност. Изследване показва, че сънищата на мъжете и на жените коренно се различават, съобщава сайтът Dni24.com. Жените често сънуват сънища, изпълнени с романтика и изобилие на емоции. При тях шансът да им се присъни кошмар е много по-голям.

Учени: Скоро ще можем да контролираме сънищата си

Мъжете често сънуват сънища, пълни с агресивно съдържание. Представителите на силния пол на човечеството на сън се сражават с чудовища и се опитват да победят враговете.

След като се събудят, жените се опитват да разберат значението на съня си. За целта те често използват и съновници. За мъжете сънят си е просто сън, а не някакъв знак свише. Следователно не мислят за значението му.

Тълкуване на еротичните сънища

Представителите на силния пол често сънуват секс и агресия, докато в сънищата на дамите обикновено присъстват домакински принадлежности и дрехи, обяснява Михаел Шредъл от Института за ментално здраве в Манхайм, провел подобно проучване миналата година.

В мъжките сънища също така по-често се явяват непознати хора, докато жените по-често сънуват индивиди, на които имат доверие, допълва Ханс-Гюнтер Веес от Центъра за изследване на съня към клиниката Пфалц.

Източник: БТА