Адел продължава да чупи рекорди с новата си песен
Адел продължава да чупи рекорди с новата си песен / снимка: Guliver/Getty Images

Британската певица Адел счупи рекордите с новата си песен и видеоклипа към нея, предадоха Ройтерс и АФП.

Само за дебютната си седмица песента "Hello" от предстоящия й нов албум е била свалена 1,1 милиона пъти срещу заплащане в САЩ. Така песента подобри рекорда за най-продавано онлайн парче за една седмица, установен от песента "Right round" на рапъра Фло райда през 2009 г., свален срещу заплащане 636 000 пъти за една седмица.

Обвиниха Адел, че е изплагиатствала новия си хит Hello

За една седмица новото парче на Адел е било слушано и в онлайн стрийминг сайтовете /без сваляне, само прослушване/ 20,4 милиона пъти. Това е два пъти повече в сравнение с предишния рекордьор - парчето на канадеца Джъстин Бийбър "What do you mean?".

Адел разбива интернет рекорди (ВИДЕО/СНИМКИ)

Премиерата на новия албум на Адел ще е на 20 ноември. Той се казва "25" и се очаква да е най-продаваният албум за годината.

Предишният албум на певицата, озаглавен "21", беше най-продаваният албум на века във Великобритания и най-продаваният албум в САЩ за две последователни години.

Клипът към новото парче на Адел пък сега е гледан близо 200 милиона пъти в YouTube. Само в сайта Vevo видеото към парчето "Hello" е било гледано 27 милиона пъти в първите 24 часа от премиерата му миналата седмица. Клипът е дело на канадския режисьор Ксавие Нолан.

Източник: БТА