Кой напусна завинаги Къщата на Vip Brother и кой отново влезе
Кой напусна завинаги Къщата на Vip Brother и кой отново влезе / снимка: Нова телевизия

По време на тазседмичната задача #КОЙ всяка една от звездите трябваше да се раздели с нещо ценно или да победят себе си.

Ред е на топ моделите Катрин Вачева и Светлана Василева да дадат своя принос в бюджета. Те имаха задача да се включат във викторина с общообразователни въпроси от основното училище по география, история и български език. Справят ли се успешно, те ще разбият стереотипа, че красивите жени са глупави. Дадат ли грешен отговор обаче, всеки един от останалите Съквартиранти ще бъде заливан с вътрешности и остатъци от риба или саламура от развалено сирене.

Катрин не можа да отговори коя е столицата на Швеция, Унгария и Португалия, както и какво отбелязваме на 2 юни.

Светлана се справи дори по-зле от своята колежка. Тя не знаеше столиците на Англия, Белгия и Полша; кой владетел покръства българите; не можа да напише правилно думата „кренвирш".

Съквартирантите останаха силно шокирани от пълната липсата на елементарни познания в красавиците. Ернестина и Гъмов се заеха с нелеката задача да помогнат на Светлана с пропуските от училище.

Big Brother даде възможност на Луна да си помисли дали е готова да се раздели с конската си опашка. Поп-фолк певицата обаче категорично отказа да се раздели с екстеншъна си, заради което мисията беше обявена за неуспешна и Съквартирантите ще разполагат само със 162 лв. за цялата седмица.

„Който е виновен за провала на мисията, да яде сухари с вода", призова Здравко, визирайки Кичка и Луна. Всички Съквартиранти се обърнаха срещу ексцентричната певица, като дори кротката Ерна изля гнева си върху нея. „Ти преряза пъпната връв окончателно! Ти нямаш право на изисквания!", беше категорична актрисата.

На всеобщите нападки Луна отговори с песни от нейното творчество.

Певицата пожела да говори с Big Brother, за да изкаже силното си възмущение от агресивното поведение на всички. Луна бе категорична, че би се обръснала и нула номер, ако е за някаква важна кауза. Големият Брат й даде нова, последна възможност - ако до час тя реши да махне опашката си, той ще възстанови целият бюджет на Съквартирантите, до пълния размер, включително и глобите заради Кичка. 30 минути по-късно Луна се завърна в Изповедалнята без конската си опашка.

Кичка и Ернестина се впуснаха към нея, поздравявайки я за жеста. Останалите обаче бяха категорични, че това е било проява на лицемерие от тяхна страна. След кратък дебат всички решиха да не се възползват от възстановения бюджет.

На тримата номинирани (Луна, Кичка и дует „Ритон") бяха зададени въпроси от останалите Съквартиранти. Зрителите на Нова чуха и видяха техните отговори на живо.

Междуввременно Big Brother получи дългоочаквания официален отговор от Ceasare Palace, написан от екип на отдел „Представления". В писмото бе посочено, че те нито могат да потвърдят, нито да отрекат, че Кичка Бодурова е пяла там през 1999-та година. По това време залата се е казвала Circus Maximus at Ceasare Palace. Тя носи името Ceasare Palace от 2001-ва година и от мениджмънта на залата нямат архив за изпълненията за предишния период, когато е със старото име.

След проведеното зрителско гласуване, Къщата на Big Brother напусна завинаги Луна. Петият елиминиран VIP Съквартирант не беше изпратен от нито една звезда. Преди да си тръгне окончателно от Къщата, Луна протегна ръце към небето, изричайки: „Не ги съди, Господи! Не те знаят какво вършат!"

Пред Ники Кънчев ексцентричната певица сподели, че е напуснала по Божията воля, защото това е най-доброто за нея. Тя беше категорична, че поведението й не е била тактика, а е била истинска. Тя избра да даде щита на SDI на Кристина Димитрова, като по този начин я спасява от предстоящите номинации.

В края на днешния лайф стана ясно и решението на Големия Брат - той отново позволи на Преслава да влезе в Къщата. Тя обаче влиза като гост звезда, не може да номинира и да бъде номинирана и няма да се бори наравно с останалите звезди за наградата на публиката.

Актуални новини от предаването следете на сайта vipbrother.novatv.bg, на официалната страница на VIP Brother във Facebook. Видеа с най-добрите моменти от изданията на шоуто досега ви очакват в официалния канал във Vbox7.com.