Playboy Мексико не се отказва от голите момичета
Playboy Мексико не се отказва от голите момичета / ThinkStock/Getty Images

Мексиканското издание на известното мъжко списание Playboy ще продължи да публикува на страниците си снимки на голи модели, независимо от неотдавнашното решение на компанията да се откаже от тази практика, предаде РИА "Новости". Това е заявил директорът на изданието Алфредо Седильо, цитиран от Radioformula.

Playboy Mexico ще продължи издателската си линия, която ни характеризира - да представя на страниците си напълно голи жени", казва Седильо. Издателят пояснява, че, според лиценза, мексиканското издание има право само да избира съдържанието си.

28-годишна актриса стана Мис Плеймейт 2015 (ВИДЕО)

Преди няколко дни в. "Ню Йорк таймс" съобщи, че мъжкото списание Playboy спира да публикува в печатната си версия снимки на напълно голи момичета, припомня Ройтерс. Решението е одобрено от основателя на изданието Хю Хефнър. Playboy ще продължи да пуска фотографии на жени в съблазнителни пози, но те вече няма да са голи. Обновената версия на изданието ще бъде представена през март 2016 година.

По думите на представител на изданието, списанието ще стане по-съвременно. Той отбеляза, че снимките в Playboy ще съответстват на рейтинга PG-13, което означава, че изданието не се препоръчва за деца под 13 години.

Край на голите жени в Playboy (ВИДЕО)

Останалите рубрики - интервюта, статии и разкази - няма да бъдат променяни. През август 2014 г. фотографии на голи жени спряха да се появяват в сайта на списанието. В резултат средната възраст на читателите се намали от 47 на 30 години. Освен това броят на посетителите в сайта нарасна 4 пъти.

Playboy е списание за мъже, което се издава в САЩ от 1953 г. Сега се печата в различни страни по света. Тиражът в Мексико е 120 000 броя. През различните години за корицата на Playboy са позирали звезди като Мерилин Монро, Елизабет Тейлър, Синди Крофорд, Памела Андерсън.

Източник: БТА